mandag, november 21, 2005

Avismannen

Som om ikke radioen var nok for denne unge mannen, så dukket jeg også opp i Stavanger Aftenblad på lørdag. For de som ikke fikk det med seg er det bare til å slå opp på side 2 i 2. delen!

I grunnkurs laget jeg, Øyvind Våland og Lars Søreide en film som var basert på et eritreisk eventyr. "Den rettferdige dommeren". Denne filmen slo utrolig nok veldig godt an, og har blitt vist ved flere anledninger. Det begynte så "smått" med at den ble vist for HELE skolen under eritrea dagen det året vi gikk grunnkurs. Så ble den tatt med ned til eritrea og vist der, den engelsk-tekstede versjonen. Den har blitt vist for Norad, og ble også brakt fram på banen under en konferanse i elverum i år. Faktisk har skolen valgt å vise filmen vår for grunnkurs elevene hvert år under eritrea dagen, altså de som ikke har sett den allerede. Så det har med andre ord blitt store hysterier rundt denne filmen, som vi egentlig aldri hadde noen ambisjoner om å komme så langt med :P

Det som denne artikkelen i aftenbladet er rettet mot, er nemlig en pris vi fikk av Norad for beste samarbeidsprosjekt 2004. Noe i den duren iallefall. I tillegg har de skrevet litt om turen som vi skal på, ned til eritrea. Desverre viser det seg nå at turen blir avlyst pga. uroligheter der nede. Det kan vel kanskje være like greit, ettersom man aldri kan være sikker på hvordan man ville sett ut til jul etter et urolig opphold.

Turen blir nå utsatt til våren.