fredag, februar 17, 2006

Reisebrev: Den eventyrlige reisen

Onsdag, 15 februar 2006, grytidlig om morgenen før fuglene fiser, står jeg opp og drar ut til Sola lufthavn. Flyet vårt skal gå 06.50, som betyr at jeg må stille opp 05.45. Alle er kommet på plass, alle har husket pass og all bagasje, og ting ser riktig greit ut, helt til…
…vi skal sjekke inn. Da skjer det som selvfølgelig måtte skje, det er kluss med billetten.
Den er nemlig ugyldig. For å ikke ta alt for lang tid med å forklare hele prosedyren som fulgte, tar jeg kortversjonen. Billettene vi hadde fått av reiseselskapet Concorde, kunne ikke brukes. Masse telefoner fram og tilbake. Han som hadde solgt oss billettene mente selvfølgelig at det var vår feil at billettene var ugyldige, ingen forstod hvordan det kunne være tilfelle.

Ruten vi opprinnelig skulle følge var slik:
Stavanger – Frankfurt
Frankfurt – Jeddah
Jeddah – Asmara

Flyet vi skulle ta til Frankfurt kom vi oss ikke med. Det hele endte i at vi ble nødt til å kjøpe helt nye billetter, til HELE turen. Og siden det ikke er så veldig billig å betale for 7 stk billetter til en rute som strekker seg fra Stavanger til Asmara, måtte det bare skrives regning til skolen. Men, som om ikke det var nok, måtte vi ha en garantist, som kunne garantere at skolen ville betale. Så derfor ble Arne Askevoll tilkalt. Han stod opp, hev seg i dusjen og kom til unnsetning.

Da vi endelig hadde fått fikset nye billetter ble ruten vår som følger:
Stavanger – Oslo
Oslo – Frankfurt
Frankfurt – Jeddah
Jeddah – Asmara

Ok, så var vi på vei til Oslo, ting gikk greit. Fra Oslo hadde vi dårlig tid, vi hev oss raskt inn i neste fly, og var på vei til Frankfurt, trodde vi. Men så viser det seg at i Oslo er det kaldt. Og minusgrader fører med seg en obligatorisk ”defrosting”. Her var det selvfølgelig kø. Så vi ble stående en time ekstra på Gardermoen og vente på denne defrostingen før vi fikk ta av. Og som om ikke det var nok, var vi nå kommet midt oppi andre sine landings ”slots” i Frankfurt. Det medførte jo da i, at vi ble nødt til å sirkulerer over Franfurt en halvtimes tid før vi fikk lande. Og, ja, du har nok tenkt tanken? Rekker vi da flyet videre fra Frankfurt? Svaret er NEI! Det har selvfølgelig da nettopp gått over til ”closed gate” idet vi kommer inn i bygget.

Dette var akkurat det vi trengte, etter allerede så mye kluss og problemer. Men stemningen var god, og moralen ble holdt oppe tross elendighetene. Det neste vi måtte gjøre var å få kontakt med Lufthansa, som opprinnelig skulle fly oss til Jeddah. Etter en grundig sjekking av rutene viser det seg at Lufthansa ikke sender fly videre til Jeddah – Asmara før om 3 dager! Jess! Men han hadde et alternativ, og det var at vi fløy med Yemenia til Yemen og videre derfra til Asmara. Men denne ruten gikk ikke før torsdag, så vi ble nødt til å overnatte i Frankfurt. Fett nok det igrunn. Jeg har aldri vært i Tyskland, så det kunne jo bli litt spennende. Klokken var bare 16.00 så vi hadde jo en del igjen av dagen. Så fikk vi hotellovernatting med middag og frokost, samt lunsj på flyplassen spandert av Lufthansa. Stemningen var bevart i gruppen.

Dagen etter vi egentlig skulle ha vært i Asmara våkner vi derfor opp på et hotell i Frankfurt, Tyskland. Det hele var sært. Her skulle vi liksom til Afrika med 30 grader og sol, men når vi står opp befinner oss i Tyskland?

Tilbake til flyplassen igjen. Sjekke inn hos Yemenia. Folk var begynt å bli litt nervøse. Her kom vi, hvite nordmenn med røde norske pass, ned i Yemen i asia, hvor det for tiden ikke er særlig populært å vifte med norske flagg. Men for å ikke utbrodere hele denne reisen for mye, så gikk det ganske greit. Flyturen tok 6 timer, og vi landet alle trygt i Yemen. Vi var vel kanskje mer nervøse for at vi skulle komme oss hele ut fra Yemen igjen. Men det gikk også ganske smertefritt. Selv om det føltes ganske rart å gå forbi alle de stirrende fargede som aldri hadde sett hvite folk før.

Klokken halv 10 landet vi i Asmara. Her nede tilsvarer det halv 12, da det er en tidsforskjell på 2 timer. Vi ble fraktet til hotellet, og etter en så lang og krevende tur var alle godt fornøyd med å få legge seg.

Hotellet vi bor på her i Asmara, Lion Hotell, har en nokså god standard. Vi har i alle fall myke senger, vannklosset og internett tilgang. Alle er veldig fornøyde. I dag var vi en tur i byen og var innom den norske ambasaden for litt info om kultur og regler her nede. Temperaturen ligger på rundt 24/25 grader, og vi nyter det! Kaldt der hjemme eller?




4 Comments:

At 18 februar, 2006 01:22, Blogger Sveinung said...

siinnsykt stress jaffal! Her e der gode 4-5 plussgrader og frisk nordavind :) Kos deg der nere, kanskje du får litt ti te å hørra på radiohead mens du e der? haha

 
At 19 februar, 2006 14:04, Blogger Eivind said...

Jaja, så har dokker greid å ødelegga skolebudsjettet for i år alligavel!!! Men d e jo bare positivt for då sleppe med eksamen!!! Skolen har ikkje råd te å leia inn vakter. KONGE!!

Syns forresten du må jobba med dine fordommer. "Fargede som ikke har sett hvite før"!?
Syns den va heller tvilsomme.
Men dokker får kosa dokker videre med skolen penger.
Kordan e doen forresten!! ;D

 
At 19 februar, 2006 16:49, Blogger Eivind said...

Såg forresten Dream Pilots sin musikkvideo på Z tv i går. Va litt kult!

 
At 20 februar, 2006 17:17, Blogger Unknown said...

Jaja. Arne Askevoll e vel god å ha innimellom, tross alt då. Håpe alt står bra te forsatt. Og lykke te med toalettbesøkene :P

 

Legg inn en kommentar

<< Home