søndag, april 03, 2005

Paven er død

Lørdags kveld 3/3-05 klokken 22.02 var det slutt på Pave Johannes Paul II liv. Etter mange år med smerter, operasjoner og en stemme som knapt kardinalene må ha klart å forstå var det altså slutt. Han var en utholdende mann Paven, den skal han ha. Han kunne ha valgt å gå av som pave under slike forhold som han hadde, men han valgte å holde ut til døden tok ham. Credit for den! Jeg var heldigvis tidsnok til å få oppleve audiens med paven. For under Roma turen med LIV var vi altså på audiens.
Det var strålende vær den dagen, og alle ventet spent på paven, men det viste seg at han var så skral at han ble nødt til å overføre audiensen på storskjerm på peters plassen. Dette var altså i vinterferien. Det var selvsagt litt kjipt, å ikke få se ham i levende live, men det var i alle fall oss på peters plassen han hilste til, så det er jo fortsatt litt spesielt. Etter så lang tid med smerter og operasjoner vil jeg nesten si at Paven fortjente å få dø nå. Han har vært trofast til jobben, og kan endelig nå få ta en ganske så lang ferie. Rest in peace.


Paven under storskjerm audiens i Roma

2 Comments:

At 03 april, 2005 12:36, Blogger Unknown said...

Hvil i fred, pave Johannes Paul II. Paven er på plass i himmelen i en yngre og bedre utgave. En stor mann, paven, skjønt systemet med å gjøre noen personer hellige og opphøyde over andre, misliker jeg. Bare Gud kan gjøre slikt.

 
At 04 april, 2005 09:47, Blogger Eivind said...

Rettelse: Han døde faktisk 21.37

 

Legg inn en kommentar

<< Home